Pangstart for Vertshuset Caroline
Av: Bente Haarstad - 28-03-2008

 

ola-vilma-graesli001_1[1].jpg (53249 bytes) 
– VI FIKK EN VELDIG bra start i påska. Masse folk og bare gode tilbakemeldinger, sier Ola og Vilma Græsli. De to tydalingene bestemte seg for å drive tidligere Flora Kafe rett før palmehelga, og åpnet dørene allerede skjærtorsdag. 

Saltkjøtt med stappe og annen norsk tradisjonsmat fikk igjen bein å gå på ved kafeen i Flora i påska. Det tidligere lefsebakeriet og Flora Kafe er nå omdøpt til Vertshuset Caroline. Ny drift kom svært brått på, og med stor suksess.

– Vi bestemte oss torsdag før palmesøndag, så dette skjedde raskt ja. Og starten ble over all forventning. Jeg vil nesten si en suksess. Det kom veldig mye folk, og vi fikk bare gode tilbakemeldinger, sier Ola Græsli.

Bred erfaring

Sammen med kona Vilma Græsli har han jobbet med matservering forskjellige steder siden paret møttes for rundt fem år siden. De har jobbet på Tynset, på Salsnes i Nord-Trøndelag og de siste tre årene drevet kro og hotell i Meråker. Men hele tiden med base på Aune.

– Vi har hele tiden hatt huset i Tydal, men en kan trygt si at vi har vært mye borte på jobb. Nå blir alt mer lettvint, sier 52-åringen.

Foreløpig blir det middag og kaffesalg i Flora fra og med onsdager til og med søndager, men planen er å ha åpent hver dag hele året fra og med i vår eller på forsommeren. Basisen blir norsk tradisjonsmat, også på middagsbuffeten som serveres hver søndag, og muligens etter hvert også lørdager.

Saltkjøtt og biff

– Saltkjøtt og stappe må vi ha. Også kjøttkaker, koteletter og den slags.

– Det går rykter om at du er god med biff?

– Jeg trives i hvert fall veldig godt med en biff i hånda, så det skal vi ha på á la carte-menyen sammen med typiske ting som burgere, fisk og løvbiff. Ellers blir det småretter som salater, og vafler og kaker.

– Sto alt klappet og klart til å starte opp igjen?

– Utstyret og rommene var ganske greie, men det er ikke så enkelt å skaffe mat og meny i en fart, men det ordnet seg det også.

Ola Græsli var medhjelper når en tidligere samboer sto for driften av Væktarstua og Vertshuset. Nå er han selv driver sammen med ektefellen, og tror dette skal gå bra, selv om flere har måttet gi seg før.

– Trua har vi naturligvis, ellers hadde vi ikke startet. Og fortsetter det som i starten med masse hyttefolk og fornøyde gjester, så er det ikke noe problem. Det blir et bredt tilbud, og vi ønsker folk fra både Selbu og Tydal velkommen enten det er til møter, selskaper, konfirmasjon eller begravelse. Catering har vi også planer om. – Hvorfor skifte ut et så innarbeidet navn som Flora Kafe?

– Vi måtte ha kjøpt det tidligere selskapet for å bruke navnet. Skiltet får nok stå på veggen, og navnet blir vel fortsatt brukt, men nå heter det altså Vertshuset Caroline. Oppkalt etter vår lille datter, sier den nye kafedriveren i Flora.

HOME